Gyakran ismételt kérdések

Mitől természetes és kézműves a Szappanvilágban készült szappan?

A szappankészítésünk alapelve, hogy nem használunk szintetikus anyagokat annak érdekében, hogy a szappanjaink minél feltűnőbbek vagy túlságosan illatosak legyenek. A természetesség abból adódik, hogy a termékeink készítése során arra törekszünk, hogy a benne lévő növény természetben is előforduló illatát és bizonyos esetekben színét adjuk a szappannak. Ezt a fajta természetes törődést a bőrünk fogja leghatásosabb módon meghálálni.

A ma nagy divatszóként ható kézművesség óhatatlanul a szappanunk védjegye, mert minden egyes darabot egyedileg mi öntünk formába, ellenőrizzük az érési folyamat alatt, majd nem utolsó sorban mi csomagolunk be és indítjuk útra Hozzád.

Milyen alapanyagokat használtok?

Kivétel nélkül az összes Szappanvilágban készült szappan alapja az olívaolaj. Ennek mértéke szappanonként változó, de arról biztosíthatunk, hogy a jótékony hatásait bármely termékünk használatával érezni fogod.

Az olívaolaj mellett szeretjük shea vajjal, kókuszvajjal és szőlőmagolajjal is gazdagítani a szappanjainkat. Ezeken kívül is használunk kiegészítő olajokat, amelyek listáját megtalálod a szappanjaink adatlapján feltüntetve.

Kedvezőtlen ökológiai hatása miatt pálmaolajat nem használunk a termékeink készítése során, ezzel is téve a környezetünk megóvásáért. Ha Szappanvilág szappanokat használsz, akkor egyúttal Te is támogatod ezt az emberiség számára létfontosságú kezdeményezést.

Hogyan tároljam a szappanokat?

A legfontosabb dolog a szappanok tárolásánál az, hogy ne érje őket víz, amikor épp nem használod őket. Praktikusan ez azt jelenti, hogy olyan szappantartót javasolunk számodra, amely rácsos (anyaga lehet fa, műanyag, kerámia stb.), azaz a víz le tud peregni a szappanról, így meg tud száradni. Ezzel a kis trükkel meg tudod hosszabbítani a szappanok élettartamát.

Hogyan használjam a szappanjaitokat?

A jelenlegi kínálatunkból egyedül a Lautus szappan az, amelyet kifejezetten arcbőrre ajánlunk erős tisztító hatása miatt. A többi szappan az egész tested ápolását és kényeztetését hivatott ellátni napi rendszerességgel. Visszajelzésekből tudjuk, hogy a korábban mesterséges készítményeket használók bőre selymesebbé és puhábbá változott, miután a Szappanvilág termékeit kezdték el használni.

Van kifejezetten zsíros és pattanásos arcra szappanotok?

Igen, a Lautus szappanunk az, amely erre lett kitalálva. Zöldagyag tartalma kiválóan alkalmassá teszi a mély tisztításra a szappant, amellyel a zsírosodást és a pattanásokat háttérbe tudod szorítani. Használatát alkalomszerűen javasoljuk.